Wij kunnen nu daadwerkelijk gaan beginnen met de renovatie!

Dinsdagavond 19 januari 2021 heeft de gemeenteraad van Westland het (unanieme) besluit genomen dat het toegezegde krediet van 2,6 miljoen euro bij de begroting voor 2021 ook daadwerkelijk wordt vrijgegeven om de renovatie fase-1 van ons zwembad te kunnen uitvoeren. Dat betekent dus dat de Waterman definitief gered is voor de toekomst. Het verjaardagscadeau van ons 85 jarig bestaan bij de begrotingsraad van 10 november 2020 kunnen wij nu dus echt uitpakken.

Deze renovatie betekent dat de bassins “bekleed” kunnen gaan worden met RVS (Roest Vast Staal). Tevens zal het filtergebouw worden vervangen, worden er werkzaamheden uitgevoerd aan elektrische en werktuigbouwkundige installaties, wordt een nieuw waterbehandelingsinstallatie aangebracht, worden diverse duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd en worden herstelwerkzaamheden aan het terrein en hekwerken gerealiseerd. Die werkzaamheden zullen onder projectleiding van de gemeente gaan plaatsvinden in samenwerking met onze stichting Waterman Natuurlijk!

Er wordt echter nog geen groot onderhoud (of vernieuwing) aan gebouwen en kleedkamers uitgevoerd. Die werkzaamheden (wij noemen dit fase-2 van de renovatie) worden doorgeschoven naar een later jaar waarbij het onze wens is dat wij daarbij kunnen gaan samenwerken (ruimtes delen) met een of meer andere instellingen / verenigingen om daarmee ook een visie uit Visie Wateringen te kunnen invullen als “huiskamer van het dorp”. Wij denken de werkzaamheden voor de renovatie van fase-1 na het zwemseizoen in september 2021 (dit jaar) te kunnen beginnen om in 2022 open te kunnen gaan in een vernieuwd zwembad.

Wij zijn benieuwd hoe de (lucht)foto’s er in zomer 2022 uit zullen zien!

Reacties zijn gesloten.