Wij gaan weer beginnen!

De foto ziet er gevaarlijk uit, maar met dit startpistool opende toenmalig burgemeester van Wateringen drs. F.K. Langemeijer alleen maar het zwemseizoen in de Waterman in 1982. Ook dit jaar gaan wij de traditie voortzetten van de laatste jaren door het zwemseizoen 2022 te laten openen door een politicus, te weten de voorman van de winnaar bij de laatste gemeenteraadverkiezingen Peter Duijsens van Westland Verstandig. Eerder deden dat al gedurende het beheer door Stichting Waterman Natuurlijk burgemeester Agnes van Ardenne, wethouder Pieter Varekamp (2x) en wethouder Ben van der Stee.

De officiële opening zal gebeuren op zondag 8 mei om 13.00 uur. Helaas kan op dat moment nog niet gelijk gezwommen worden. Oorzaak is dat wij later dan andere jaren begonnen zijn met herstelwerkzaamheden aan de bassins en technische ruimte. Zoals eerder al was medegedeeld dachten wij echt dat wij dit seizoen al in een gerenoveerd zwembad konden gaan zwemmen, maar door allerlei externe oorzaken is dat niet gelukt. Wij moesten dus alsnog het zwembad een keer zelf geheel gereed maken (repareren) om veilig te kunnen zwemmen. Op dit moment worden de bassins echter wel weer met water gevuld! Daarnaast moeten wij ook nog steeds rekening houden met de sterk gestegen energieprijzen waardoor wij heel voorzichtig zijn met het zelf verwarmen van het zwemwater. Wij willen het water dus nu zoveel mogelijk via de zon verwarmen. Ofwel, is het voorafgaande aan de opening te koud in de buitenlucht dan zou het daadwerkelijk kunnen zwemmen ook nog wel eens uitgesteld kunnen worden tot 15 mei.

Op deze datum vindt namelijk ook het cultureel festival “Podium Wateringen”, georganiseerd door Westland Cultuurweb, plaats op de Waterman. Vele Wateringse instellingen zullen zich dan presenteren met o.a. dansopvoeringen. Op die dag zal het zwemmen dan ook eenmalig gratis zijn.

Ook dit jaar zullen wij geen abonnementen uitgeven. Dit vooral ook omdat wij niet een gegarandeerde periode van opening kunnen geven, zoals bijvoorbeeld hierboven al is aangegeven. De toegangskaartjes zullen 5 euro bedragen en voor de banenzwemmers tussen 08.00 en 10.00 uur 3 euro. Wij zullen weer zo veel mogelijk (wij dringen er ook op aan!) gaan werken met het vooraf digitaal reserveren en betalen van de tickets. Op drukke dagen kan dit ook nog wel eens de enige mogelijkheid worden omdat deze vorm van betalen veruit het snelst werkt bij de ingang en aldus de toegangsrij dan ook snel weggewerkt kan worden.

Zodra er meer informatie af te geven is zullen wij dit melden op deze website.

Reacties zijn gesloten.