Wij gaan maandag weer open! (28 mei 2020)

Vanmiddag (28 mei) hebben wij toestemming gekregen van de gemeente Westland om maandagmiddag 12.00 uur, op tweede pinksterdag dus, weer open te gaan.

Daar is een lang proces aan voorbereidingen van vele vrijwilligers (met name onze Technische Dienst), manager en bestuur van de Waterman in gaan zitten, want wij mogen volgens de richtlijnen van het RIVM niet zomaar “ouwerwets” open gaan.

Zoals bij u bekend, is er door het corona-virus sprake van een aangepaste wet en regelgeving die uiteraard ook van toepassing is op ons zwembad. Het bestuur van de Stichting Waterman Natuurlijk! heeft in goed overleg met de gemeente Westland, er alles aan gedaan om binnen deze regelgeving het zwembad en de diverse procedures zodanig aan te passen dat er de mogelijkheid is om zo veilig mogelijk in “corona-tijd” te kunnen zwemmen.

Dat dit niet zomaar vanzelfsprekend is hebben wij onlangs ook ervaren bij een bijeenkomst van buitenzwembaden. De meeste buiten baden gaan namelijk niet eens open omdat deze (o.a.) niet aan de afstandsnorm van 1 ½ meter kunnen voldoen. Wij prijzen ons gelukkig dat wij wel aan de normen kunnen voldoen! Maar wel anders dan anders.

 De openingshandeling zal dit jaar verricht worden door wethouder Ben van der Stee, de “dorpswethouder” van Wateringen en Kwintsheul. Dans Creatie, die in deze coronatijd dankbaar gebruik maakt van onze zonneweide omdat binnen trainen niet mogelijk is, zal op dezelfde tijd gaan “oefenen” op het veld.

Anders dan anders, maar u kunt weer zwemmen in de Waterman!

De Overheid had al bekend gemaakt dat de zwembaden gecontroleerd en volgens de richtlijnen van het RIVM weer open mogen. Om aan die richtlijnen te voldoen hebben wij een protocol op moeten stellen hoe wij dit zouden gaan regelen. Dit protocol is op 28 mei door de gemeente Westland dus goedgekeurd waardoor ook de Waterman corona-verantwoord weer open kan gaan (zie de bijlage om het protocol te bekijken voor de details en hoe wij dat gaan invullen).

Dit jaar is het 85 jaar geleden dat de Waterman voor het eerst is opengegaan! Als het goed is heeft de Telegraaf vrijdag in de rubriek Haagse Sagen een mooi historisch verhaal van die eerste jaren opgesteld. Wij zijn benieuwd!

In het kort gaan wij het volgende doen dit seizoen (zie voor de volledige uitleg het protocol vanaf bladzijde 4):

  • Wij hebben de dagen moeten opsplitsen in dagdelen waarop gezwommen kan worden om toch zoveel mogelijk mensen per dag te kunnen laten zwemmen. Zie hieronder het rooster.
  • Om drukte aan de kassa te vermijden, en daarmee makkelijker de 1 ½ meter afstandsnorm te kunnen handhaven, willen wij u dringend verzoeken om vooraf via het reserveringssysteem op deze pagina te reserveren en te betalen. Vol is ook vol, en u kunt dan ook niet binnengelaten worden als het gewenste tijdvak vol is! Voor diegenen die toch aan de kassa willen reserveren en betalen, doe dit dan ruim voor aanvang van het te reserveren dagdeel (liefst niet rond openings- en sluitingsperioden)!
  • Het peuterbad kan bezocht worden door maximaal 15 personen/ouderparen met hun (ongelimiteerd aantal) peuters.
  • Wij zetten een klein deel in het ondiepe bad af om ouders (gecontroleerd) toe te laten samen met hun kleine kinderen.
  • Vrij zwemmen en spelen kan alleen voor de jeugd waarvoor GEEN onderlinge afstandsnorm bestaat (op 1 juni nog t/m 12 jaar) in het ondiepe bad .
  • In het diepe bad kan men alleen banenzwemmen om aan de afstandsnorm te kunnen voldoen. Wij delen dit bad in principe op in 4 delen met verschillende basis zwemsnelheden (Schoolslag, Schoolslag snel, Borstcrawl, Borstcrawl snel).
  • Dit jaar zullen wij geen abonnementen of 12 baden kaarten aanbieden. Met een abonnement hadden wij moeten garanderen dat men elke dag  en op elk tijdstip zou kunnen zwemmen. En dat kan nu helaas niet. Als alternatief hebben wij de toegang per keer verlaagd: 2 euro voor één uur zwemmen bij het ochtend zwemmen en 4 euro voor de overige tijdeenheden van 2 ½ uur.
  • Wij zullen de opgestelde regels in het protocol (moeten) volgen; wij verwachten dat u dit ook zult doen!

Als u een reservering gedaan hebt, dan ontvangt u een mail met de gegevens van uw reservering. Wij gaan ervan uit dat u uw reservering ook kunt opvolgen!

Via de zogenaamde QR code (een unieke code met uw reservering) kunt u vervolgens in het bestelde datum/tijdvak toegelaten worden. U kunt uw mail uitprinten of op mobiel laten zien bij de ingang.

Voor eventuele vragen en opmerkingen: mail ons naar WatermanNatuurlijk@outlook.com.

Op dit moment wordt de website met bijpassende software nog aangepast om deze reservering met betaling te kunnen doen. De reserveringsmodule is namelijk nieuw in de gekoppelde administratiesoftware van SERA Dataduiker.

Garanties dat dit voor 1 juni gaat lukken zijn er op dit moment nog niet, maar dat is nog steeds het doel. Hierover zullen wij snel nader informatie geven.

Dans Creatie heeft de laatste weken bijna elke dag op de Waterman getraind

Vanaf 1 juni zijn, al dan niet, voorlopig de volgende tijdsloten vastgesteld:

 Ochtendzwemmen van maandag t/m vrijdag (kosten 2 euro per tijdslot):

08.00 – 09.00 uur    Alleen banenzwemmen

09.00 – 09.15 uur    Wisselperiode + schoonmaken/desinfecteren

09.15 – 10.15 uur    Alleen banenzwemmen

Na 10.15                    Schoonmaken + schoonmaken/desinfecteren

Periode buiten vakantietijd op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag (kosten 4 euro per tijdslot):

15.00 – 17.30 uur

17.30 – 18.00 uur    Wisselperiode + schoonmaken/desinfecteren

18.00 – 20.00 uur

Na 20.00                    Schoonmaken + schoonmaken/desinfecteren

Periode in vakantietijd en op woensdag, zaterdag en zondag (kosten 4 euro) per tijdslot:

11.00 – 14.30 uur

14.30 – 15.00 uur    Wisselperiode + schoonmaken/desinfecteren

15.00 – 17.30 uur

17.30 – 18.00 uur    Wisselperiode + schoonmaken/desinfecteren

18.00 – 20.00 uur

Na 20.00                    Schoonmaken + schoonmaken/desinfecteren

NB: De wisselperiodes kunnen ter beoordeling van de manager of diens plaatsvervanger eventueel afwijken als de omstandigheden dat toelaten.

Ook basisschool de Kyckert heeft de afgelopen weken veel gebruik gemaakt van de Waterman (gymlessen)

De vrijwillige brandweer van Wateringen heeft vorige week donderdag via Dans Creatie de zonneweide

van veel water voorzien.

Vertrouwens contactpersoon Ronald de Hilster

 Het bestuur van de Waterman heeft gemeend dat het verstandig is om met een vertrouwens contactpersoon te gaan werken. Het voornemen was er al een heel tijdje, en die hebben wij nu in Ronald de Hilster gevonden.

Zie ook zijn eigen introductie:

Hallo ,

 Mijn naam is Ronald de Hilster,

Ik ben 60 jaar, getrouwd met Karin. Ik heb 3 dochters en ben sinds een klein jaar opa van een schitterende kleindochter. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als service manager bij Het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Ik stel me hierbij voor als vertrouwens contactpersoon. Gaan er dingen niet goed ,spelen er zaken met andere mensen die net even niet lekker lopen, blijf er vooral niet mee zitten en  laat het  mij dan  weten.

Samen bespreken we dat en vervolgens geef ik je  aan met welke persoon/personen binnen de organisatie een gesprek wenselijk is om het probleem op te lossen.

 Ik ben regelmatig als zwemmer te gast in de Waterman. Je kunt me na het zwemmen altijd even aanspreken. Indien een andere manier van contact de voorkeur heeft dan zijn dit mijn contactgegevens :

Ronald de Hilster

Tijmensblok 2

2291 XZ Wateringen

Email : ardieage@gmail.com

Telefoon . 06-18596731

 Wat het laatste betreft : Kan ik niet opnemen , dan zal ik je, of het nu de zelfde of een volgende dag is altijd terugbellen.

Reacties zijn gesloten.