Het zwemseizoen 2022 zit er weer bijna op

Wij kunnen er niet onderuit, maar ook aan deze mooie warme (zwem)zomer komt langzaam maar zeker een eind. Nog een paar (heel) warme dagen liggen in het verschiet, maar daarna gaan zowel de buitentemperatuur als watertemperatuur toch echt omlaag. En, zoals eerder gemeld, wij gaan de temperatuur van het water niet zelf meer (nu nog steeds met gas) ophogen! Voor de echte bikkels zijn de lagere temperaturen misschien nog wel een aantal dagen te doen, maar verder is het totale kostenaspect van het langer open houden voor ons toch ook belangrijk. Daarom hebben wij besloten dat zaterdag 10 september 16.00 uur er een eind komt aan dit zwemseizoen.

Tevens zal deze laatste week (om dezelfde kostenredenen) het avond zwemmen vanaf 18.00 uur gaan vervallen. De overige tijden blijven staan in het na-vakantierooster.

Voor onze medewerkers en alle (vele) vrijwilligers zal na sluiting zaterdag nog een BBQ plaatsvinden als dank voor een mooi en veilig zwemseizoen. En dat is zeer verdiend als blijk van waardering vanuit het bestuur voor het vele en goed werk dat verricht is en de komende tijd verder nog zal plaatsvinden.

(Een deel van) onze toezichthouders die in nieuw tenue (van sponsor woninginrichting aanhuis.nl Den Haag) die weer hebben gezorgd voor een veilig bezoek aan de Waterman
Ook voor deze bikkels van het ochtend zwemmen zal het deze week voor dit zwemseizoen de laatste keer zijn dat het mogelijk is. (foto van Alida Sprenger)

Terugblik

 

Na de fase-1 renovatie zal dit bassin met RVS bedekt zijn en zal er o.a. in de nacht een isolatiedeken over het water liggen

Wij kunnen terugkijken op een mooie (zwem)zomer! In ieder geval een groot verschil met vorig jaar waar de temperaturen toch heel wat minder waren. Dachten wij vorig jaar nog bij sluiting van het zwemseizoen dat de renovatie fase-1 zou gaan plaats vinden, waarmee ook een nieuwe toekomst voor De Waterman conform de Visie Wateringen een invulling zou krijgen, daar kwam dit jaar helaas niets van terecht. Dan had u namelijk dit zwemseizoen in met RVS beklede bassins kunnen zwemmen met een geheel vervangen techniek om ook het water veilig en op orde te houden. Bovendien zouden wij dan met (o.a.) warmtepompen en isolatieafdekking van het water veel meer klimaatneutraal de exploitatie kunnen uitvoeren. Met de huidige gasprijzen zou dat nog een extra positief aspect zijn! De noodzakelijk te doorlopen procedures gaven echter het feit dat er pas eind 2021 (in november 2020 besloot de gemeenteraad al voor deze renovatie) daadwerkelijk aanbesteed kon worden. En toen bleek werkelijk alles veel duurder geworden te zijn, zowel in werk als in materiaal. Nu moet de gemeenteraad opnieuw een besluit nemen om deze extra kosten  van 1,2 miljoen euro te kunnen dekken. Dat besluit moet deze maand volgens planning genomen worden. Daar rekenen wij dan maar op, want elke maand verder opschuiven betekent gewoon dat alles nog weer duurder gaat worden. En ook dat het ook nog steeds moeilijker wordt om op tijd volgend jaar weer open te kunnen, als dat al zou kunnen en men dan niet bezig is met de renovatie…

Gelukkig hoefden wij met deze zomer, buiten de opstartperiode om, vanwege het mooie weer en de hoge temperaturen, niet te stoken om het water op temperatuur te houden. Dat was ook een geluk, want vorig jaar dachten wij al dat niet meer alle machines en ketels goed zouden functioneren. Maar met de geldelijk steun van de gemeente was het ons dan toch weer gelukt om nog een jaar veilig verantwoord met het zwemseizoen te beginnen. En daar zijn heel veel dankzeggingen naar onze technische dienst en vele andere vrijwilligers meer dan op zijn plaats! Want laat een ding duidelijk zijn, dit was echt het laatste jaar dat wij met de bestaande omstandigheden open konden gaan. Niet voor niets hebben wij tenslotte het maximaal aantal bezoekers per dag teruggebracht van 1600 naar 1000 om veilig open te kunnen gaan. En dat is heel jammer in zo’n mooie zomer met een paar uitstekende drukke dagen. Zie ook de foto met de toegangsrij die er al voor de openingstijd stond op een hete dag!

Rest ons u nog een fijne zonnige week toe te wensen waarbij wij hopen dat u nog (minimaal) eenmaal het zwembad in de oude glorie wilt  bezoeken. Wij zullen ondertussen met onze vrijwilligers o.a. het schilderwerk van het gebouw voortzetten!

Mensen konden niet wachten om op tropische dagen De Waterman te bezoeken, in dit geval op 19 juli. En deze rij was nog voordat het openingstijdstip daadwerkelijk had plaats gevonden (dus voor 11.00 uur). Foto van Jac van Leeuwen

Reacties zijn gesloten.