Er kan weer meer op De Waterman, laat de vakantie maar beginnen! (17 juli 2020)

Vanaf zaterdag 18 juli gaat De Waterman weer een zomerrooster draaien. Bijna weer zoals wij dat andere jaren ook gewend zijn geweest. En dit in corona tijd!

Per 1 juli heeft de Overheid namelijk de mogelijkheden verruimd om weer meer sportactiviteiten te kunnen beoefenen zonder afstandsnorm te hoeven hanteren. Ook het zwemmen, zowel recreatief  als het banen zwemmen, behoort tot die (sport)activiteiten waar dit mogelijk geworden is. Dit betekent dus dat u zich in het water weer geheel vrij kunt bewegen en niet alleen hoeft banen te zwemmen. Dat betekent ook dat De Waterman weer meer bezoekers kan toelaten.

Helemaal normaal is het overigens nog niet, want op de zonneweide en onze perrons, rond het peuterbad, in het ondiepste deel van het ondiepe bad (t.b.v. ouders met de kleinste jeugd zonder diploma) en bij de kassa/toegangshekken hebben wij nog wel degelijk te maken met een afstandsnorm van 1 ½ meter afstand. Alleen geldt die dan nog alleen voor volwassenen vanaf 18 jaar onderling en van volwassene naar de jeugd van 13 t/m 17 jaar. Alle jeugd t/m 17 jaar hoeft onderling helemaal geen afstand meer te houden, en voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat zij zelfs met niemand meer afstand hoeft te houden.

De corona maatregelen binnen de Waterman gelden dan ook voor genoemde locaties. En natuurlijk komt u niet als u zich niet goed voelt, want dan geldt de RIVM regel dat u thuis moet blijven! Voor geïnteresseerden is ons protocol om verantwoord te kunnen zwemmen in te zien via onze website www.ZwembadWaterman.nl.

Naast dat wij nu weer meer bezoekers per tijdblok kunnen ontvangen hebben wij ook besloten om van 11.00 uur t/m 17.00 uur één groot tijdblok te maken. Alleen moesten wij er voor zorgen dat niet alle 1200 bezoekers tegelijkertijd aan de ingang komen om binnengelaten te worden. Daarvoor laten wij per uur steeds een corona verantwoord aantal mensen binnen. Zie verder het zomerschema.

Wij wensen u een goede vakantie toe met heel goed “Waterman weer”! Voor de rest van het seizoen, hopende dat er geen nieuwe corona uitbraak komt, is het volgende zomerschema opgesteld:

AED nu voor algemeen gebruik!

Woensdag hebben wij weer een heel mooie nieuwe samenwerking t.b.v. de gemeenschap kunnen melden! Wij hadden al vanaf het begin van ons beheer van de Waterman een AED (Automatische Externe Defibrillator) welke nu aan vervanging toe was. Echter deze was alleen binnen de Waterman te gebruiken doordat deze bij de kassa opgehangen was/is (gelukkig nooit hoeven te gebruiken!).
Graag wilden wij de vervangende AED buiten onze deuren ophangen om die in alle tijden van algemeen nut te kunnen laten zijn.

Onze wens is woensdag in vervulling gegaan via een donatie van een nieuwe AED met het onderhoud ervan door Bedrijvenvereniging Inter Wateringen en Rotary Wateringen.
Voorzitter Bram Meijer van de Rotary overhandigde de AED aan onze voorzitter Leo Zwinkels. De kleinzoon van ons Technische Dienst lid Bob Kater wees vervolgens de plek aan waar deze komt te hangen.

Blijft alleen de wens over dat de AED nooit nodig zal zijn, maar als dat toch het geval is dat die dan haar werk doet!

Mooi optreden van Dans Creatie

Zoals langzamerhand wel bekend is, heeft dansschool Dans Creatie de afgelopen maanden de zonneweide van de Waterman gebruikt om ook in Coronatijd te kunnen blijven oefenen en dansen. Uit dankbaarheid daarvoor en als leuk uitje voor onze vrijwilligers heeft de Stichting Dance Moments Foundation, die uit Dans Creatie is ontstaan, afgelopen maandagmorgen een repetitie voor hun wintershows gehouden op De Waterman met alles erop en eraan. Het was mooi en leuk! Dank hiervoor.

Zie ook het WOS bericht hier verder over met o.a. een uitleg van de bedoeling van de  stichting: https://wos.nl/…/arti…/dansen-op-terrein-zwembad-de-waterman.
En voor wie alle officiële foto’s van het optreden (van Hans Samwel) wilt zien: http://www.danscreatiefotoalbum.nl/2020-07-13%20…/index.html

Even een gebakje op ons voortbestaan!

Zoals wij in onze vorige nieuwsbrief konden melden kunnen wij gaan renoveren. Ofwel met dit voorstel van het college van B&W betekent dit dat De Waterman weer een echte mooie toekomst tegemoet kan zien. Geen stress meer onder de medewerkers dat men alle werkzaamheden van 2013 voor niets gedaan zou hebben, anders dan u natuurlijk al die jaren daarna lekker kon blijven zwemmen.

De dag na het grote nieuws hebben al onze huidige vrijwilligers en oud-bestuursleden dan ook het gebak lekker laten smaken om dit feit te vieren! Het dankwoord van onze voorzitter voor alle inzet in heden en verleden was dan ook zeer oprecht.

Wilt u zich bij ons aansluiten om ontspannen mee te helpen aan de nieuwe toekomst dan bent u vanzelfsprekend van harte welkom! Informeer gerust of u met uw expertise  ons verder kunt brengen!

Voor nu: allen een heel goede vakantie toegewenst!

Reacties zijn gesloten.