De Waterman is NIET open in de wintermaanden

Op dit moment leven wij nog steeds in een lockdown waardoor zwemmen in binnenbaden ook uitgesloten is. In Amsterdam is het daarom mogelijk gemaakt om in een buitenbad te kunnen zwemmen zodat men baantjes kan zwemmen op 1 ½ meter afstand van elkaar. Diverse zwemmers hebben ons gevraagd of wij ook die faciliteit (zwemmen in een verwarmd buitenbad) konden aanbieden.

Helaas moeten wij die vraag met een “Nee” beantwoorden. Ons bad is nog zodanig verouderd dat wij de watertemperatuur nooit op de vereiste temperatuur kunnen krijgen. Omdat daarnaast ons zwemwater ook niet met een isolatiedeken (bijvoorbeeld)  is af te schermen kunnen wij een eventueel verwarmd bad ook niet op temperatuur houden. Elke poging om dat wel te doen zal mislukken en zou gigantisch veel gas verbruiken. “Wij zouden gaan stoken voor het hele Westland” is een in Westland veel gebruikte term, die dan aardig waar zou zijn.

Wij kijken uit naar onze renovatie waarin ook diverse moderne renovaties op het verwarmen van het water gepland zijn. Wij zullen daarna absoluut nog eens opnieuw beoordelen of er in koudere tijden gezwommen kan worden in ons buiten bad!

Nu is dat dus helaas niet mogelijk.

Reacties zijn gesloten.