De renovatie schuift helaas een jaar op

Wij hadden er zo naar uitgekeken dat wij in mei, misschien juni, ons zwembad in een nieuw jasje weer konden openen. Alles hadden wij al in gereedheid gebracht om de renovatie te kunnen uitvoeren vanaf september 2021. Ofwel het bad is leeg gemaakt om door de aannemer alle maten en dieptes exact op te kunnen laten meten en om die daarna te kunnen bekleden met RVS (dat is ook gedaan; zie de foto) en de trappen en glijbanen zijn bijvoorbeeld uit het bad verwijderd. Wij en de gemeente dachten ook echt dat wethouder Varekamp op 12 september met het omdraaien van 3 knoppen alle technische installaties voor een goed waterbeheer definitief uit had uitgezet om daarna de renovatie te kunnen starten.

Maar……… ook wij hebben helaas te maken met schaarste aan materiaal en menskracht waardoor het steeds moeilijker werd ons gedroomde tijdschema aan te houden . Zoals nu bij ons bekend zouden de werkzaamheden echter pas kunnen starten in september van dit jaar. Als dat al gaat lukken met -ook al- de huidige oorlogssituatie. Ook de gemeente had graag anders gewild, maar aan deze overmacht was niet of nauwelijks te ontkomen. De gemeente heeft ons vervolgens gelukkig verzocht om dan toch maar nogmaals ons sterk verouderde bad geheel gereed te maken om ook in 2022 open te kunnen zijn. Deze uitdaging (en dat is het echt gezien de staat van het bassin en technische installatie!) hebben wij weer met financiële steun van de gemeente aangenomen, waardoor nu weer alles in gereedheid gebracht wordt om als streefdatum 1 mei weer open te kunnen gaan voor zwemseizoen 2022. Wij kunnen het niet mooier brengen helaas, of het moet zijn dat ondertussen onze vrijwilligers het gebouw zijn gaan verven zodat De Waterman er toch mooier uit gaat zien.

Al met al: wij gaan toch optimistisch het seizoen 2022 in, zodat ook iedereen de zwemvaardigheid weer een beetje (of meer) kan bijhouden na een corona periode “van onthouding om te kunnen zwemmen”.

Op de website “Erfgoed Westland” zijn sinds kort vele oude foto’s te bekijken en te downloaden. Zie bijvoorbeeld de volgende foto uit 1960 om nog eens terug te blikken hoe ons zwembad er vanaf 1935 heeft uitgezien. Op de achtergrond is de molen te zien, maar zonder wieken!

Op de volgende foto is een mooi nieuw open podium te zien (met dank aan DansCreatie!). Wij gaan die volop gebruiken op 15 mei. Een mooie trailer voor een binnenkort bekend te maken grootse activiteit! Ondertussen genieten een aantal van onze vrijwilligers in het zonnetje van een bakkie koffie tussen de werkzaamheden door.

Reacties zijn gesloten.