Meer over de Waterman

De Waterman & de accommodatie

Openluchtzwembad De Waterman is een van de weinige openluchtbaden in de regio Haaglanden.
Het zwembad bestaat al sinds 1935 en is een begrip voor mensen uit Wateringen en de directe omgeving.

Veel vaste gasten zijn met name op het vroege zwemtijdstip in het bad te vinden om hun banen te zwemmen. Daarnaast is het bad uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

De Waterman beschikt over veel faciliteiten:
– Een 25-meter wedstrijdbad
– Een speelbassin (met een diepteverloop van 40 cm tot circa 1,10 m.)
– Een peuterbassin
– Een grote zonneweide
– Horeca

 

DSC07080-small

Doelstelling Stichting Waterman Natuurlijk!

Waterman Natuurlijk! stelt zichzelf primair tot doel het openlucht zwembad en de speelweide te behouden, omdat deze voorzieningen een belangrijke plaats hebben in de recreatieve voorzieningen van de kern Wateringen. Secundair doel is het realiseren van ondersteunende functies die het zwembad nog meer maatschappelijke verankering geven.

Wie zijn wij?

De werkgroep Waterman Natuurlijk! is in juni 2007 opgericht naar aanleiding van de dreigende sluiting van Openlucht-Recreatiebad de Waterman in Wateringen. In juni 2007 heeft Waterman Natuurlijk! op de voorjaarsmarkt ruim 4500 handtekeningen opgehaald. Dit is voor ons een duidelijk signaal wat de burger wil. De Waterman is een voor Wateringen belangrijke kernidentiteit die niet verloren mag gaan.

Wij zijn een Burgerinitiatief, bestaande uit enthousiaste burgers die zich inzetten voor het behoud van de Waterman. Daarnaast hebben we vele vrijwilligers die ons steunen. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.stichtingwatermannatuurlijk.nl.(Dit betreft de oude website) Voor relevante informatie zie: www.zwembadwaterman.nl U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie via watermannatuurlijk@outlook.com Per 1 juli 2013 heeft de Stichting Waterman Natuurlijk! de exploitatie van het zwembad overgenomen.

 

Bestuur

Het bestuur bestaat uit 5 leden:
Leo Zwinkels – voorzitter,
Wim Bom – penningmeester,
Jan van Rossum – bestuurslid,
Jaap v Adrichem -Secretaris,                                                                                              Diane van Elswijk-Bom

Daarnaast zijn nog vele personen betrokken bij de stichting Waterman Natuurlijk!

Management

Annette Sackman

Coordinator Vrijwilligers

Diane van Elswijk-Bom